Jetzt sprechen …

Adatvédelmi nyilatkozat & Vöslauer cookie (süti) irányelvei

ADATVÉDELEM

A személyes adatok felelős és átlátható kezelése nagyon fontos a Vöslauer számára. Ezért a törvényi rendelkezések betartása számunkra magától értetődő. Adatokat harmadik fél részére csak akkor továbbítunk, ha ez egy kérés kezeléséhez, egy nyereményjáték lebonyolításához vagy kötelező érvényű törvényi előírás betartásához feltétlenül szükséges.

Az adatvédelmi nyilatkozat a Vöslauer weboldalára, továbbá az azzal összefüggő aloldalakra vonatkozik, azonban harmadik fél által kontrollált vagy üzemeltetett weboldalakra nem.

MILYEN ADATOKAT KEZELVÖSLAUER A KEZDŐOLDALON?

Kapcsolatfelvételi űrlap

Amennyiben Ön valamelyik online űrlapunk segítségével felveszi velünk a kapcsolatot, akkor kérésének lebonyolítása érdekében kezeljük az Ön által megadott személyes adatokat, de legalábbis keresztnevét, vezetéknevét és e‑mail-címét, valamint adott esetben az utcanevet, irányítószámot, helységet és telefonszámot.

Az általunk kínált szponzorációs lehetőség használata során az Ön kérésének feldolgozása érdekében kezeljük az Ön megszólítását, keresztnevét, vezetéknevét, az utcanevet, irányítószámot, helységet, országot, telefonszámot és e‑mail-címet.

Amennyiben oldalunkon keresztül gyárlátogatásra foglal időpontot, akkor kezeljük az Ön által megadott személyes adatokat, de legalábbis keresztnevét, vezetéknevét, e‑mail-címét, telefonszámát, valamint adott esetben az irányítószámát, cégnevet, kedvezményekkel kapcsolatos adatokat.

A Vöslauer csak abban az esetben kezeli és tárolja az Ön adatait, ha az jogszabályi előírások alapján vagy az Ön foglalásának lebonyolításához szükséges. Az adatkezelés jogalapját az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja képezi.

Nyereményjátékok

A Vöslauer számos nyereményjátékot szervez. A személyes adatok kezelése minden esetben a részvétel feltételein alapszik, és ezek a feltételek mindig az adott nyereményjátékhoz igazodnak. A nyereményjáték időtartama alatt az adatok a nyereményjáték lebonyolításának céljából továbbításra kerülnek a Flockler Social Media Wall (https://​flockler​.com/​p​r​i​v​a​c​y​— p​olicy) részére. A Vöslauer – az idő előtt történő visszavonás kivételével – csak abban az esetben kezeli és tárolja az Ön adatait , ha az jogszabályi előírások alapján vagy a nyereményjáték lebonyolításához szükséges.

A WEBOLDAL RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSA ÉS HASZNÁLATA

Sütik

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ annak érdekében, hogy a felhasználók számára optimalizálja a weboldal használatának élményét, és biztosítsa funkcióinak hibátlan működését. Annak érdekében, hogy az Ön egyéni igényeinek megfelelő és az Ön számára releváns információk álljanak rendelkezésére, ezen a weboldalon sütik segítségével anonimizált információkat gyűjtünk és tárolunk Önről és az Ön felhasználói szokásairól. A sütik kisméretű szöveges fájlok, amelyeket egy weboldal szervere az Ön számítógépén vagy egyéb eszközökön internetezés során hoz létre. Az Ön webböngészője ezeket a sütiket a weboldalra látogatása során mindig visszaküldi a weboldalnak. Ezáltal a következő látogatása során azonosítani tudjuk Önt, és információkat tudunk tárolni az Ön preferenciáiról.

A sütik származhatnak a látogatott weboldalról (úgynevezett elsődleges sütik“) vagy más weboldalakról, amelyek a látott weboldalra tartalmakat szállítanak („külső sütik“).

A sütikről és működésükről további tájékoztatást itt talál: http://​www​.aboutcookies​.org.

Sütik (coockie‑k) ezen a webhelyen

Alapműködést biztosítók (szükségesek)

Az alapműködést biztosító sütik az alapvető funkciókat teszik lehetővé, és a weboldal kifogástalan működéséhez szükségesek. Ide tartoznak a CMS-rendszer sütijei, ezek nem gyűjtenek semmilyen személyes vagy érzékeny információt (még az IP-címet sem). Az adatokat nem osztjuk meg harmadik felekkel.

Név: CraftSessionId
Cél:
PHP-munkamenet-süti. A böngésző bezárásáig kerülnek tárolásra; a weboldal meglátogatásához szükségesek.
Szolgáltató:
voeslauer​.com
Időtartam:
a munkamenet végéig

Név:
*_​identity
Cél:
azonosítja a felhasználót, és lehetővé teszi a hitelesítést a szervernek. A süti csak azokat az információkat tárolja, amelyek a biztonságos, hitelesített munkamenet fenntartásához szükségesek. Csak a felhasználónak a Craft alkalmazásban történő hitelesítéséig.
Szolgáltató:
voeslauer​.com
Időtartam:
folyamatosan fut

Név:
*_​username
Cél:
ha bejelentkezéskor aktiválja az Emlékezzen rám” opciót, akkor ezt a sütit felhasználónevének mentésére használjuk a következő bejelentkezése hitelesítéshez.
Szolgáltató: voeslauer​.com
Időtartam:
folyamatosan fut

Név:
CRAFT_CSRF_TOKEN
Cél:
védelmet nyújt a számunkra és felhasználóként az Ön számára az oldalon keresztüli kéréshamisítási (CSRF/XSRF) támadásokkal szemben.
Szolgáltató:
voeslauer​.com
Időtartam:
a munkamenet végéig

Statisztikai célúak

A statisztikai célú sütik névtelenül gyűjtik az információkat. Ezek az információk segítenek megérteni, hogy látogatóink hogyan használják weboldalunkat.

Név: Google Címkekezelő (Google Tag Manager), beleértve a Google Analytics szolgáltatást [_​ga, _​gat, _​gid]
Cél: Google Címkekezelő: Google-süti a fejlett szkriptek és események kezeléséhez. Google Analytics: Google-süti a webhely elemzésére. Statisztikai adatokat generál arról, hogy a látogató hogyan használja a weboldalt.
Szolgáltató:
Google
Időtartam: 2 év

Marketingcélúak

A marketingcélú sütiket harmadik fél szolgáltatók vagy kiadók használják személyre szabott reklámok megjelenítésére. Ezt úgy teszik meg, hogy nyomon követik a látogatót a webhelyen.

Név: Facebook-képpont [ _​fbp ]
Cél:
a Facebook sütije, amelyet a weboldal elemzéséhez, hirdetéscélzás és hirdetésmérés céljából használnak.
Szolgáltató:
Facebook
Időtartam:
a munkamenet végéig / 1 év

Név: uid
Cél:
olyan egyedi felhasználói azonosítót regisztrál, amelyet a felhasználó böngészője azonos hirdetési hálózatot használó webhelyek felkeresésekor ismer fel. A cél a felhasználói hirdetések megjelenítéséhez a reklámok megjelenítésének optimalizálása a felhasználó mozgása és a reklámhordozók különféle ajánlatai alapján.
Szolgáltató:
adform
Időtartam:
2 hónap

Külső médiumok

A videóplatformok és a közösségi média platformjainak tartalmai alapértelmezés szerint blokkolva vannak. Ha külső médiumokból származó sütiket fogadunk el, akkor azok tartalmaihoz való hozzáféréshez már nincs szükség kézi úton történő jóváhagyásra.

Név: Facebook
Cél:
a Facebook tartalmainak feloldásához használják.
Szolgáltató:
Facebook
Időtartam:
6 hónap

Név: Google Térkép (Maps) [ NID ]
Cél: a Google Térkép tartalmainak feloldásához használják.
Szolgáltató:
Google
Időtartam:
6 hónap

Név: Instagram [ pigeon_​state ]
Cél:
az Instagram tartalmainak feloldásához használják.
Szolgáltató:
Facebook
Időtartam:
a munkamenet végéig

Név: Vimeo [ vuid ]
Cél:
a Vimeo tartalmainak feloldásához használják.
Szolgáltató:
Vimeo
Időtartam:
2 év

Név: YouTube [ NID ]
Cél:
a YouTube tartalmainak feloldásához használják.
Szolgáltató: YouTube
Időtartam:
6 hónap

A sütik aktiválása/​kikapcsolása

A weboldal használatával Ön beleegyezik abba, hogy eszközén sütiket használjunk és tároljunk. Weboldalunkat használhatja sütik nélkül is. Ebben az esetben azonban kevesebb szolgáltatást tud igénybe venni. Ha úgy állítja be böngészőjét, hogy az ne fogadja el a sütiket, azzal megakadályozhatja, hogy eszköze sütiket tároljon. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a legtöbb böngésző alapbeállítása szerint elfogadja a sütiket. Az eszközén tárolt sütiket bármikor törölheti. Ehhez útmutatást a böngészője vagy eszköze használati útmutatójában talál.

GOOGLE ANALYTICS (WEBANALÍZIS/NYOMONKÖVETÉS)

Weboldalunkon a Google Analyticset használjuk, amely a Google Inc. („Google“) webes elemzéseket készítő szolgáltatása. A Google sütiket használ. A sütik által generált információk segítségével a Google szervere az Egyesült Államokban információkat kap a weboldal felhasználóinak szokásairól, és ott ezeket az információkat tárolják. A Google ezeket az információkat a mi megbízásunkból arra használja, hogy online kínálatunk használatát a felhasználók szokásain keresztül értékelje, jelentéseket állítson össze az online ajánlatokkal kapcsolatos aktivitásokról, illetve, hogy a Vöslauer felé a jelen online kínálattal és az internethasználattal összefüggő egyéb szolgáltatásokat nyújtson. Így a feldolgozott adatokból álnéven felhasználói profilokat állíthatnak össze a felhasználókról. A Google Analyticset csak aktivált IP-névtelenítés mellett használjuk. Ez azt jelenti, hogy a Google az Európai Unió tagországaiban vagy más, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodást aláíró államokban a felhasználó IP-címét lerövidíti. A Google csak kivételes esetekben továbbítja a teljes IP címet egy egyesült államokbeli Google-szerverre, ahol azt lerövidítik. A felhasználó böngészője által továbbított IP-címet más, a Google által tárolt adatokkal nem hozzák összefüggésbe. 

A sütik tárolását a felhasználó korlátozhatja a böngészőszoftver megfelelő beállításaival; ha a felhasználó az alábbi linkről letölthető böngésző-plugint letölti és telepíti, ezzel megakadályozhatja a süti által generált és online kínálatunk használatára vonatkozó adatok a Google felé történő továbbítását, továbbá ezen adatok Google általi feldolgozását:http://​tools​.google​.com/​d​l​p​a​g​e​/​g​a​o​p​t​o​u​t​?​hl=de.

A Google oldalon keresztül hirdetési célokra történő adatfelhasználásról, illetve a beállítási és korlátozási lehetőségekről a Google weboldalain olvashat: https://​www​.google​.com/​i​n​t​l​/​d​e​/​p​o​l​i​c​i​e​s​/​p​r​i​v​a​c​y​/​p​a​r​t​ners/ („Hogyan használja a Google a szolgáltatásainkat használó webhelyekről vagy alkalmazásokból származó adatokat“), http://​www​.google​.com/​p​o​l​i​c​i​e​s​/​t​e​c​h​n​o​l​o​g​i​e​s/ads („Az adatok hirdetési célra történő használata“), http://​www​.google​.de/​s​e​t​t​i​n​g​s/ads („A Google által a hirdetések megjelenítéséhez felhasznált információk szabályozása“) és http://​www​.google​.com/​a​d​s​/​p​r​e​f​e​r​e​nces/ („Állítsa be, hogy milyen hirdetéseket mutasson Önnek a Google“).

GOOGLE TÉRKÉP

Avoeslauer​.com weboldal néhány oldalán a Google Térkép alkalmazást használja, hogy földrajzi információkat vizuálisan megjelenítsen. A Google Térkép használata során a Google is adatokat gyűjt, kezel és használ a Google Térkép felhasználók által történő használatáról. A Google adatkezelési tevékenységével kapcsolatos további információkat olvashat a Google adatkezelési nyilatkozatában: http:// www​.google​.com/​p​r​i​v​a​c​y​p​o​l​i​c​y​.html. Az Ön beállításait meg is változtathatja az adatvédelmi beállításoknál, így kezelheti és megvédheti adatait. Az Ön saját adatainak kezelésével kapcsolatos további útmutatókat talál a Google által üzemeltett oldalon a Google termékekkel összefüggésben:http://​www​.dataliberation​.org/

FACEBOOK PIXEL

Ez a weboldal a Facebook Inc. („Facebook”) Custom Audiences” remarketing-funkcióját használja. Ez a funkció arra szolgál, hogy a weboldal látogatói a Facebook közösségimédia-oldal használatakor érdeklődési körüknek megfelelő hirdetéseket („Facebook-Ads”) láthassanak. Ennek megfelelően ezen a weboldalon a Facebook remarketing-tagje lett elhelyezve. Ezen a tagen keresztül a honlap felkeresésekor közvetlen kapcsolat jön létre a Facebook szervereivel. Így közvetítjük a Facebook-szerver felé, hogy Ön ezt a weboldalt felkereste, és a Facebook ezt az információt hozzárendeli az Ön személyes felhasználói fiókjához. Az adatok Facebookon keresztül történő eléréséről és használatáról, továbbá az ehhez, illetve a magánélet védelméhez fűződő jogairól és lehetőségeiről a Facebook adatvédelmi tájékoztatójában olvashat, az alábbi linken: https://​www​.facebook​.com/​a​b​o​u​t​/​p​r​i​vacy/. Továbbá a https://​www​.facebook​.com/​s​e​t​t​i​n​g​s​/​?​t​a​b​=​a​d​s#_=_ linken deaktiválhatja a Custom Audiences“ remarketing-funkciót. Ehhez be kell jelentkeznie a Facebook-fiókjába.

WEBFONTOK

A Hoefler & Co. webfontok használata

Weboldalunkon a Hoefler & Co. (611 Broadway, Room 725, New York, NY 100122608 USA) webfontjait használjuk. Böngészője technikai okokból kifolyólag minden munkamenet (Session) alkalmával közvetlen kapcsolatba kerül a Hoefler & Co. szerverével, amely során többek között az Ön IP-címe is leolvasható. A teljesítmény javítása érdekében egy ideiglenes munkamenet-sütit tárolunk a böngészőjében. A Hoefler & Co. által ilyen módon gyűjtött adatokat nem tudjuk befolyásolni. Arról, hogy a Hoefler & Co. milyen adatokat gyűjt, és hogy ezek mire használhatók fel, a következő linken olvashat további tájékoztatást: https://​www​.typography​.com/​h​o​m​e​/​p​r​i​v​a​c​y.php.

A Monotype webfontok használata

Weboldalunkon a Monotype Imaging Holdings Inc.(600 Unicorn Park Drive, Woburn, Massachusetts 01801 USA) webfontjait használjuk. Ennek az oldalnak a meglátogatásakor egyfonts​.com-szerver mindig adatokat tölt be azért, hogy a szöveg bizonyos betűtípusban jelenjen meg. Az Ön IP-címe továbbításra kerülhet egyfonts​.comszerverre és egy szokványos szervernapló tárolhatja azt. Ezeknek az információknak a további kezeléséért afonts​.comfelelős. A feltételekkel és beállításokkal kapcsolatos információkat megtalálja afonts​.comadatkezelési nyilatkozatában. A webfontokat online szolgáltatásaink egységes és vonzó formában történő megjelenítése érdekében használjuk. Ez az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja értelmében jogos érdeknek minősül.

AZ ÖN JOGAI

Önnek bármikor joga van ahhoz, hogy a tárolt személyes adataihoz hozzáférjen, azok eredetéről, és címzettjéről, továbbá a tárolás céljáról tájékoztatást kérjen. A törvényi rendelkezések alapján joga van arra, hogy adatai helyesbítését, zárolását, kijavítását ill. törlését kérje.

Kérelmét a következő címre küldheti: datenschutz@​voeslauer.​at. Hogy személyes adatai ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, illetve, hogy azokat senki ne használja az Ön jogaiból eredő akarata ellenére, minden lekérdezéskor azonosítjuk a lekérdezőt.

KÉRDÉSEK / PANASZ BENYÚJTÁSA

Az adatvédelemmel kapcsolatos kérdéseket, javaslatokat és panaszokat az alábbi címre várjuk: datenschutz@​voeslauer.​at. Levelét igyekszünk mihamarabb feldolgozni.

Amennyiben nem kap idejében visszajelzést, vagy úgy gondolja, hogy személyes adatait törvénybe ütköző módon használják, úgy panaszával az illetékes adatvédelmi hatósághoz is fordulhat (Österreichische Datenschutzbehörde, Barichgasse 40 – 42, 1030 Wien, E‑mail: dsb@​dsb.​gv.​at).